האמת שזה די פשוט.
לוקחים קנה סוכר (מהסוג המתאים) ומוחצים אותו למיץ קנה סוכר ושמים את המיץ במיכלים לשלושה ימים.
השלב הבא הוא לחמם את המיץ ולתת לאדים לעבור בצינורות שמצטננים (הכי טוב במי הנחל הקרובים) וכך האדים הופכים להיות שוב נוזל. את הנוזל הזה שמים בחביות עץ לשלוש שנים לפחות. ואז שותים ומשתכרים ממש בקלות. עדיף להצטייד גם באקמול.
את כל זה למדנו במסעדה גם Morambi (שנמצאת באזור של Morettes), שנקראת Engenho Da Serra. קל למצוא אותה בעיקר כי כולם באזור מכירים אותה. אחרי שאכלנו ושיחקנו קצת בנחלון הזורם לידה, הבן של בעלת המסעדה לקח אותנו לראות איך עושים קשאסה. למרות שהם כבר שנתיים לא מכינים כי קשה להשיג קנה סוכר. אח"כ הוא לקח אותנו לבית של סבא שלו להראות לנו את עץ המשפחה המקסים שבן דודו הכין ושהולך שני דורות אחורה, עד למתי שאבותיו הגיעו לאותו בית ממש מאיטליה.
http://www.engenhodaserra.tur.br/
עוד על קשאסה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3218757,00.html
לחיים!
לוקחים קנה סוכר (מהסוג המתאים) ומוחצים אותו למיץ קנה סוכר ושמים את המיץ במיכלים לשלושה ימים.
השלב הבא הוא לחמם את המיץ ולתת לאדים לעבור בצינורות שמצטננים (הכי טוב במי הנחל הקרובים) וכך האדים הופכים להיות שוב נוזל. את הנוזל הזה שמים בחביות עץ לשלוש שנים לפחות. ואז שותים ומשתכרים ממש בקלות. עדיף להצטייד גם באקמול.
את כל זה למדנו במסעדה גם Morambi (שנמצאת באזור של Morettes), שנקראת Engenho Da Serra. קל למצוא אותה בעיקר כי כולם באזור מכירים אותה. אחרי שאכלנו ושיחקנו קצת בנחלון הזורם לידה, הבן של בעלת המסעדה לקח אותנו לראות איך עושים קשאסה. למרות שהם כבר שנתיים לא מכינים כי קשה להשיג קנה סוכר. אח"כ הוא לקח אותנו לבית של סבא שלו להראות לנו את עץ המשפחה המקסים שבן דודו הכין ושהולך שני דורות אחורה, עד למתי שאבותיו הגיעו לאותו בית ממש מאיטליה.
http://www.engenhodaserra.tur.br/
עוד על קשאסה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3218757,00.html
לחיים!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה