תשכחו מכל מה שאתם יודעים או לא יודעים על טפיוקה.
בברזיל, טפיוקה נראית ככה -
אבל נתחיל מההתחלה. מכינים קמח משורש המנדיוקה Mandioca . לפעמים אפשר לראות ברחוב מישהו עם עגלה ושורשים וסכין גדולה וככה אפשר לקנות את השורש מקולף.
בדלי מצד ימין יש את מה שהם קוראים Massa de Tpioca שזה פשוט השורש מקולף, מגורד ומעוך. ואז הבחורה הצעירה קיססה את החומר לדלי השני (העבירה דרך רשת). משם המסה עוברת למחבת הלוהטת (באמצע הרחוב!).
בברזיל, טפיוקה נראית ככה -
אבל נתחיל מההתחלה. מכינים קמח משורש המנדיוקה Mandioca . לפעמים אפשר לראות ברחוב מישהו עם עגלה ושורשים וסכין גדולה וככה אפשר לקנות את השורש מקולף.
טפיוקה הוא בעצם השם של החביתיות שמכינים מעיסת המנדיוקה. ברחוב זה נראה ככה: (וזה טעים טעים טעים)
בדלי מצד ימין יש את מה שהם קוראים Massa de Tpioca שזה פשוט השורש מקולף, מגורד ומעוך. ואז הבחורה הצעירה קיססה את החומר לדלי השני (העבירה דרך רשת). משם המסה עוברת למחבת הלוהטת (באמצע הרחוב!).
כשהפנקייק הזה מוכן משני הצדדים, יש שתי אפשרויות עיקריות - מלוחה - חמאה וגבינה (המון גבינה) או מתוקה (כמובן שלקחנו את זה) - חלב ממותק ומעליו קוקוס שבשבילו האמא שברה קוקוס (שתים שלוש מכות פטיש) וגרדה את הקוקוס ישר על הפקייק. מ-ע-ו-ל-ה
כל זה אגב, ברחוב Paulista. יכול להיות שיש אזורים בברזיל שזה יותר נפוץ, לנו זאת היתה הפעם הראשונה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה